انواع سامانه های آنالوگ و دیجیتال دنیای مداربسته
سامانههای آنالوگ که براساس یک سیگنال پیوسته کار میکنند، نسبت به سیستمهای دیجیتال از قدمت بیشتری برخوردارند. اجزای اصلی یک سیستم مداربسته در این سیستم را، دوربین مداربسته آنالوگ، مانیتور، دی وی آر، ویسیآر (ویدئوی مخصوص ضبط تصاویر)، سوییچرهای دستی و اتوماتیک (برای انتخاب دستی یا خودکار دوربین)، پن و تیلتها (موتورهای حرکت دهنده دوربین)، مالتیپلکسرها یا کوادها (برای تبدیل یک مانیتور به چندین مانیتور) و کابلهای کواکسیال (دارای مغزی و شیلد) تشکیل میدهند. هزینه ضبط تصاویر در این سیستمها (بعلت نیاز به نوارهای ویدئویی و قیمت بسیار بالای ویسیآر) بسیار بیشتر از سیستمهای دیجیتال است.
در سامانههای دیجیتال، تصویر در ابتدا به صورت دیجیتال برداشته شده یا توسط یک دیجیتایزر (دیجیتالکننده) به صورت دیجیتال به سیستم وارد میگردد. از اینجا به بعد، میتوان با تصویر ورودی به مثابه «اطلاعات» برخورد نمود. بدین معنی که پردازش، ضبط و تکثیر آن نیاز به سختافزار خاصی نداشته و برای همه گونه عملیات، میتوان از یک رایانه خانگی بهره برد.
امروزه گاهی از ترکیب دو سیستم نیز استفاده میگردد.
استفاده از دوربینهای ویدئویی برای انتقال سیگنال را به یک جای خاص، در مجموعهای محدود از ناظران است. دوربینهای مدار بسته، اغلب برای نظارت در مناطق استفاده میشود که ممکن است نیاز به نظارت مانند بانکها، قمار خانهها، فرودگاهها، تأسیسات نظامی و فروشگاهها تکیه دارد. تجهیزات Cctv تجهیزات دوربینهای مدار بسته ممکن است مورد استفاده قرار گیرد برای قسمتهای مورد پردازش را مورد مشاهده قرار دهد. مثلاً مکانهایی که برای انسان مناسب تباشد سیستمهای دوربینهای مدار بسته ممکن است بهطور مداوم کار کند یا فقط به عنوان ملزم به نظارت بر رویدادهای خاص باشد شکل پیشرفته تری از دوربینهای مدار بسته، بهرهگیری از ویدیوهای ضبط دیجیتال (DVRs) ضبط صدا فراهم میکند. با انواع کیفیت و عملکرد و ویژگیهای گزینههای اضافی (مانند تشخیص حرکت به عنوان و ایمیل هشدار) از Cctv در مکانهای عمومی برای مشاهده استفاده میشود؛ به ویژه در بریتانیا این سیستم مورد استفاده قرار میگیرد که عامل پیشگیری از شیوع جرم در بریتانیا بود. دوربینهای مدار بسته در ابتدا به عنوان ابزاری برای افزایش امنیت در بانک توسعه داده شدند.