حفاظت بندرگاهی
علاوه بر تاثیر قابل توجه بندرگاه ها روی اقتصاد، به صورت سالانه میلیونها کشتی، محموله دریایی و انسان از این دروازه ها عبور میکنند که این ویژگی ها لزوم وجود امنیت بندرگاهی را به عنوان یکی از مهمترین ارجحیت ها پررنگ میسازد.
برای روان ساختن ترافیک موجود، ایمن سازی محموله های دریایی و فراهم سازی امنیت افراد، موانع متعددی پیش روی پرسنل امنیتی قرار دارد. یکی از بزرگترین موانع موجود، کمبود موانع فیزیکی روی آبها است که این به معنای تامین امنیت فضاهای پیرامونی از طریق راه های دیگر میباشد.
اندازه ی بزرگ بندرگاه ها یکی دیگر از چالش های امنیتی است. به عنوان مثال، در آمریکا، وسعت بندرگاه لس آنجلس حدود 7.500 هکتار (4.300 هکتار آن روی زمین و 3.200 هکتار آن روی آب) است.
بنا بر تخمین اف.بی.آی و متخصصین این صنعت، در سال 2010 میزان سرقت های صورت گرفته از محموله های دریایی دارندگان کشتی ها و کامیون های باربری در آمریکا به تنهایی برابر 30 میلیون دلار بوده است. با در نظرگیری تمامی این موارد، بکارگیری یک سیستم امنیتی با ویژگی های زیر اهمیت پیدا میکند؛ سیستمی که هوشیاری موقعیتی را در تمامی ورودی ها و خروجی ها، امکان ارتباط همزمان با وقوع رخداد بین پرسنل امنیتی و مجریان قانون و در آخر ایمن سازی فضاهای پیرامونی بدون نیاز به موانع فیزیکی را فراهم سازد. چهار دسته از تکنولوژی های موجود در نخستین لایه حفاظت بندرگاهی شامل دوربین های حرارتی، رادارها، دوربین های پانورامای با رزولوشن بالا و سیستم های مدیریت ویدئویی پیشرفته میشوند. هر یک از این تکنولوژی های باید به عنوان بخشی از راهکارهای امنیت بندرگاهی گنجانده شوند و دلیل آن در ادامه توضیح داده خواهد شد.
دوربین های حرارتی میزان تابش الکترومغناطیسی ساطع شده توسط اشیاء را اندازه گیری نموده و برای ضبط ویدئو نیازی به نور ندارند. از آنجایی که دوربین های حرارتی با استفاده از امضای حرارتی قادر به ایجاد تصاویر واضح هستند، این دوربین ها میتوانند در شرایط آب و هوایی نامناسب به نظارت 24ساعته بپردازند. این بدان معناست که افراد متخلف پنهان شده در مه یا پشت شاخ و برگ ها را، فارغ از شرایط نوری حاکم میتوان تشخیص داد.
برخی از افراد معتقدند که دوربین های حرارتی بسیار گران قیمت هستند، اما در واقعیت این دوربینها باعث صرفه جویی در هزینه ها میشوند. از آنجایی که این دوربین ها در مقایسه با دوربین های معمولی از گستره ی تشخیص بهتری برخوردار هستند و به منبع نور خاصی نیاز ندارند، به هنگام پیکربندی راهکارهای نظارتی به میزان زیربنای کمتری احتیاج دارند. علاوه بر این با توجه به تولید انبوه تر و در دسترس قرارگیری بیشتر این تکنولوژی ها، هزینه های دوربین های حرارتی در طول سالیان متعدد به شکل قابل توجهی کاهش یافته است. در نتیجه، قیمت دوربین های حرارتی مشابه قیمت دوربین های معمولی شده است.
رادارها امکان تشخیص کشتی های حمل محموله های دریایی و قایق هایی را فراهم میکند که مایل ها دورتر از محل قرارگیری رادارها قرار دارند. با تشخیص اهداف در فواصل طولانی، تیم های امنیتی به سرعت هشداری مبنی بر امکان حضور افراد متخلف یا کشتی های تاییدنشده دریافت میکنند. اشیایی که به محل رادار نزدیک میشوند روی نقشه نشان داده خواهند شد و به سرعت هشداری به مرکز فرماندهی ارسال خواهد شد. این کار امکان تجزیه و تحلیل بیشتر شی تشخیص داده شده را فراهم میسازد تا بدین صورت بتوان تهدیدآمیز بودن شی یافت شده را تشخیص داد.
دوربین های پانورامای HD که مخصوص نورهای مرئی هستند، به عنوان سومین وجه مهم یک سیستم امنیتی بندرگاهی پیشرفته و کمکی برای تشخیص محسوب میشوند. این دوربین ها، نیروهای امنیتی ایستگاه مرکزی را قادر میسازند که علاوه بر بازبینی نقاط ورود و خروج، محموله های دریایی رهاشده را بازبینی نمایند. رزولوشن بالای این دوربین ها، ویدئوهایی رنگی و مستدلی را ارائه میکند که با استفاده از آن تیم های امنیتی میتوانند خدمه کشتی و پرسنل را از پرسنل غیرمجاز بازتشخیص دهند. دوربین های پانوراما مقرون به صرفه نیز هستند. پوشش دهی این دوربین ها برابر سه دوربین ثابت است که این موضوع علاوه بر افزایش قابلیتهای مسئولین بندرگاه ها، باعث صرفه جویی در صرف هزینه ها نیز میشود.
در آخر سیستم های مدیریت ویدئویی VMS، تکنولوژی های درجه یک و امنیتی گفته شده را تحت یک راهکار و مرکز کنترل متحد با یکدیگر تلفیق میسازد. هنگامی که هدفی توسط رادار یا دوربین حرارتی شناسایی و توسطدوربین پانوراما ارزیابی میشود، VMS امکان نشان دادن عکس العملی سریع و کارآمد را فراهم میسازد. وجود یک VMS پیشرفته باعث تسهیل عملکردهایی چون ردیابی GIS، آلارم های خودکار، خروجی دوصدایی، گزارش وقایع و پخش ویدئویی زنده با استفاده از اپلیکیشن های موبایلی افسرهای امنیتی و مجریان قانون حاضر در مکان میگردد. روی هم رفته، این تکنولوژی ها به مسئولین بندرگاه ها کمک میکنند تا شناسایی تهدیدات، جلوگیری از جرایم و ایجاد امنیت عمومی را افزایش دهند.
منبع: مجله Security Magazine